logo-right

Владимир Пенков с поредна номинация за Адвокат на годината

25 Ноември 2020

Владимир Пенков, председател и старши съдружник на „Пенков, Марков и Партньори“ е номиниран за Адвокат на годината на Националните Награди за правосъдие 2020, които ще се проведат за осма поредна година, като част от Благотворителния бал на юристите.

Церемонията ще се състои на 26.11.2020, на нея ще бъдат наградени десет заслужили юристи в категориите – Адвокат, Съдия, Прокурор, Нотариус, Кантора, Медиатор, Синдик, Дело, Млад юрист, Правосъдие зад граница, както и Гран При за цялостен принос в правосъдието.

Владимир Пенков е утвърден специалист с дългогодишен опит в дружественото и търговско право, чуждестранните инвестиции, концесиите и обществените поръчки, конкурентното право и е участник в изготвянето на редица закони в областта на икономиката в страната.

Престижната номинация в категория Адвокат на годината отличава г-н Пенков за пореден път като един от най-успешните юристи за последните 30 години и основател на една от най-големите и утвърдени адвокатски кантори в България.

Благотворителният бал на юристите и Националните правосъдни награди се организират от Балканската Медийна Асоциация, с подкрепата и помощта на Международния Адвокатски Съюз, Адвокатските колегии от цялата страната, Камарата на Нотариусите, Българска Съдийска Асоциация, Професионалната асоциация на медиаторите, Асоциация на жените Адвокати, Асоциация на синдиците.

Събитието е с благотворителен характер и цели набирането на средства за деца с увреждания, включително и за първата детска рехабилитационна площадка, чрез благотворителна томбола и търг с картини на популярни български художници.